Fundația Agapedia România membră în Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania

 federatie_ONGFederația ONG-urilor Sociale din Transilvania a luat naștere din inițiativa  a 10 asociații și fundații din regiunea Transilvania și are rolul de platformă suport a programelor derulate de organizațiile membre și de reprezentare a intereselor acestora în relația cu diverse structuri sau instituții.
ONG-urile reprezentante ale județului Brașov, care au și rol de membri fondatori, sunt Fundația Agapedia România (https://www.agapedia.ro) și Asociația Casa Spero (www.homeofesther.ro), ambele având o vechime de peste 10 ani în furnizarea serviciilor sociale.

Mai mult decât atât, vicepreședintele federației este Liliana Gușu, director executiv al Fundației Agapedia din Brașov.

În ceea ce privește Asociația Casa Spero, din cadrul Bisericii Reformate “Casa Speranței”, echipa multidisciplinară este responsabilă de buna funcționare, de ani de zile, a unuia dintre puținele servicii rezidențiale pentru victimele violenței domestice la nivelul județului Brașov, reprezentantul acesteia, Zoltani Katalin, fiind membra in Consiliul de Conducere al Federatiei.

In perioada 2012-2015 s-a derulat proiectul “Rețeaua ONG-urilor Sociale din România”, destinat dezvoltării unei rețele de ONG-uri din domeniul social, care să intermedieze organizațiilor implicate programe de formare continuă, transfer de know-how și activități de dezvoltare organizațională. La finalul proiectului, membrii rețelei au propus înființarea unei persoane juridice independente care să vină în sprijinul activităților membrilor. Astfel, în vara anului 2015 a fost înființată “Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania”, având ca membri fondatori 10 asociații și fundații din județele Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș și Sibiu.

http://socialngonetwork.ro/membri/lista-membrilor

http://socialngonetwork.ro/