În perioada ianuarie – martie 2019, Fundația Agapedia România va implementa un proiect dedicat tinerilor adolescenți din Județul Brașov. Inițiativa vizează prevenirea abandonului școlar cauzat de sarcini nedorite prin educație sexuală și încurajarea unui comportament responsabil.

Vom face acest lucru prin organizarea unor sesiuni de informare interactive în 7 licee din județul nostru, la care vor fi invitați 460 tineri care vor participa la discuții despre adolescență și valorile personale.

Proiectul va oferi celor interesați sesiuni de consiliere în domeniul planificării familiale și contracepție, activitate care se va desfășura la sediul Fundației Agapedia România, prin implicarea unui medic specialist.

În cadrul sesiunilor de informare va fi distribuită broșura “Alege pentru tine”, material în care se prezintă câteva recomandări despre prietenie, analizarea comportamentului, alegerea celor mai corecte decizii privind relațiile sexuale, sfaturi utile pentru evitarea situațiilor de risc.

Echipa proiectului va realiza o cercetare având ca temă adolescenta, valorile personale, educația pentru sănătate bazată pe aplicarea unor chestionare în rândul adolescenților.

Proiectul își mai propune organizarea unei mese rotunde pe tema educației sexuale pentru adolescenți, unde vor fi invitați reprezentanți ai autorităților locale, școlile implicate în proiect, ONG-uri și alte instituții interesate.

Concluziile și recomandările studiului realizat în cadrul proiectului vor fi prezentate în cadrul evenimentului final care va avea loc în luna martie a.c. la sediul Fundației Agapedia România din strada Bisericii Române nr. 48, Brașov, județul Brașov.

Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie – martie 2019.  și are un buget de 4.500 dolari, din care 4.333 dolari reprezintă co-finanțarea din partea Fundatiei TELUS International Romania.

 

Despre Fundaţia Telus Internaţional România

Fundaţia TELUS Internaţional România este o iniţiativă de responsabilitate socială prin care se distribuie anual 100.000 de dolari către organizaţiile non-profit din România.

Misiunea Fundaţiei este de a selecta cele mai potrivite cereri de finanţare din partea ONG-urilor locale şi de a acorda finanţare celor care demonstrează că vor avea impact asupra problemelor care afectează comunitatea locală. Sunt finanţate proiecte orientate către sănătate, educaţie şi mediu dedicate tinerilor sau familiilor.

Obiectivul Fundaţiei este să susţină ONG-uri mici şi medii care sunt implicate activ în comunitatea locală şi cunosc foarte bine nevoile beneficiarilor, astfel sunt aprobate proiecte de maxim 5.000 de dolari şi două proiecte de maxim 10.000 de dolari pe an.

TELUS Internaţional Europe este un furnizor de soluţii multilingve de customer experience în mediul digital, dedicate proceselor de afaceri şi activează pe piaţa din România  din anul 2004. Cei peste 6.000 de angajați în cele șase locaţii  din Bucureşti, Craiova, Sofia şi Plovdiv oferă soluții de suport clienţi, suport IT și servicii inovatoare în mai mult de 40 de limbi.TELUS Internaţional Europe face parte din familia TELUS Internaţional care se concentrează pe conexiune și inovație umană pentru a oferi servicii excepționale de relații cu clienții și consultanță digitală Next-Gen.