Educație pentru sănătate 

În perioada ianuarie – aprilie 2019, Fundația Agapedia România a implementat proiectul “Pubertatea și adolescența” dedicat tinerilor adolescenți din Județul Brașov. Inițiativa a vizat prevenirea abandonului școlar cauzat de sarcini nedorite prin educație sexuală și încurajarea unui comportament responsabil. Proiectul “Pubertatea și adolescența” a fost finanțat de Fundației TELUS International Romania cu suma de  4.333 dolari.

În cadrul proiectului au fost organizate 14 sesiuni de informare interactive în 7 licee din județul Brașov la care au participat 520 de tineri care au participat la discuții despre adolescență și valorile personale și noțiuni din sfera educației sexuale. În cadrul sesiunilor de informare a fost distribuită broșura “Alege pentru tine”.

Agapedia va continua acest program legat de educația pentru sănătate prin intermediul grupului local de acțiune pentru tineri format din 15 tineri care au ales să inițieze un proiect legat de educația sexuală pentru tineri.

Dezvoltarea abilităților parentale

Prin activitățile nonformale Agapedia își propune să ajute la dezvoltarea abilităților parentale, în vederea dezvoltării unei relații armonioase părinte-copil, atașamentului sigur, învățarea și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și totodată se urmărește și prevenirea abandonului școlar.

”Pubertate și adolescență”

Echipa mobilă a Agapediei, formata din asistent social și asistent medical, se deplasează în şcoli generale şi licee, din județul Brasov, pentru susţinerea sesiunilor informative cu aceeaşi temă.

În cadrul acestor sesiuni se transmit informaţii cu privire la: modificările care apar în organism în perioada pubertăţii şi adolescenţei, igiena personală, dezvoltarea unui comportament sexual sănătos şi responsabil, sănătatea reproducerii, prevenirea gravidităţii minorelor, riscurile începerii vieţii sexuale, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, sfaturi utile pentru a nu ajunge în situaţii riscante, avort şi consecinţe, cum să iei cele mai corecte decizii privind relaţiile sexuale.

IMG_1390 IMG_1397 IMG_3819 IMG_7566 IMG_7584