„DonauWandel” este publicația realizată de Agapedia Germania în anul 2017. Ea a rezultat în urma implementării a două proiecte internaționale: „DonauWandel” și „Jugend in Wandel” (Youth in Transition), ce au promovat participarea civică transnațională în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (EUSDR). Cartea ilustrează momentele materializării acestor inițiative – de la primele întâlniri efervescente, în care au fost stabilite cadrele de acțiune, la cele din urmă, în care cei din noua generație și-au împărtășit aspirațiile și au interacționat cu profesioniștii din diverse domenii.

 

Proiectele „DonauWandel” și „Jugend in Wandel” (Youth in Transition) s-au derulat pe parcursul a patru ani, 2012 – 2016, ele fiind finanțate de Fundația Landului Baden-Württemberg și Ministerul Federal al Landului Baden Württemberg. 

 – „DonauWandel”, desfășurat sub motto-ul: “moving – meeting – making”, a avut loc în perioada 2012 – 2014 și a constat în organizarea de întâlniri și forum-uri pe teme din domeniile: tineret, educație, social, civic, cu implicarea a 216 de invitați din 77 instituții și organizații din țările dunărene: Germania, Austria, Croația, Serbia, Ungaria, Ucraina, România, Bulgaria, Moldova.

 – „Jugend in Wandel” s-a desfășurat în perioada 2015 – 2016 și a constat în organizarea de schimburi și întâlniri ale tinerilor, în vederea dezvoltării de noi competențe și încurajării dialogul între generații, în vederea obținerii unui viitor sustenabil. 

Întâlnirea de închidere a proiectului a avut loc între 01 – 02 noiembrie 2016, la Bratislava (Slovacia), participanții la eveniment analizând noi idei de proiecte conectate cu Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (EUSDR).

Descarcă varianta electronică