Murmurel“Povestea minunată a familiei Murmurel”

Izabella Hollinek, psiholog în cadrul Fundației Agapedia România și mama sa, Olga Hollinek au realizat o carte ilustrată pentru copii despre viața unei familii de ursuleți. Intitulată “Povestea minunată a familiei Murmurel”, cartea prezintă aspecte reale legate de trăirile unei familii care dorește un copil, despre decizia părinților de a adopta și despre dezvoltarea armonioasă a unui copil între doi părinți iubitori.

Cercetările și studiile în domeniu au demostrat că adevărul pentru un copil adoptat reprezintă o valoare importantă și tocmai de aceea, acesta trebuie să fie informat de timpuriu despre familia sa adoptatoare, cât și despre cea biologică, tocmai pentru a influența pozitiv identitatea personală și stima de sine a acestuia.

“Modalitatea cea mai potrivită și accesibilă celor mici de a-i familiariza cu adopția, este prin intermediul unei povești (ca cea de față), urmând ca ulterior să treceți la prezentarea propriei povești a copilului. Prin intermediul acestei cărți ilustrate, aș dori să vă ofer un mic ajutor în acest sens.” – Izabella Hollinek

IZABELLA HOLLINEK este licențiată în psihopedagogie, specializată în pedagogie socială (în Germania), și activează în domeniul asistenței sociale din anul 1992, fiind profilată pe servicii educaționale, consiliere a familiilor aflate în dificultate, adopție. De-a lungul experienței sale profesionale dobândite în munca sa în cadrul Fundației Agapedia, a putut constata dificultățile cu care se confruntă părinții adoptatori, fapt ce a motivat-o să scrie povestea, dorind să ofere un ajutor în acest sens.

OLGA HOLLINEK este ilustratorul acestei cărți, a absolvit cursurile Școlii Populare de Artă Brașov, specialitatea Pictură.

Cartea a fost publicată de către Fundația Agapedia România cu sprijinul financiar al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și va fi distribuită gratuit în cadrul DGASPC-lor din țară.