Programul educațional pentru părinți și copii din cadrul Fundație Agapedia România a pornit în luna septembrie 2017 de la ideea că educaţia începe în familie, iar apoi se continuă în gradiniţă şi şcoală. El urmărește prevenirea abandonului școlar, prevenirea absenteismului, prin implicarea majoră a familiei, respectiv schimbarea atitudinii copiilor şi părintilor  faţă de educaţie.

La sediul fundației, derulăm pentru părinți întâlniri și ateliere practice pe diferite teme: pregătirea viitorilor părinți, educația pentru sănătate, autogestiunea și autogospodărirea, importanța educației în viața copilului, relaționarea în cadrul familiei și în afara ei, competente parentale, timpul liber și socializarea, integrarea / reintegrarea pe piața muncii, confecționarea de produse diverse.

Pentru copii organizăm activități ce urmăresc acumularea de noi abilități de viață. Cu susținerea voluntarilor, folosind metode interactive adecvate vârstei copiilor participanți, am inițiat programul de teme iar copiii au rezultate mult mai bune la școală.

De asemenea, ne distrăm și învățăm lucruri noi la atelierele de: bucatărie și gătit, pictură pe forme de aluat – diverse ornamente, educație pentru sănătate, știință și tehnică – “Micii inventatori”.

În cadrul programului educațional, derulăm și activități comune pentru părinți și copii, presărate cu jocuri interactive, pentru reducerea problemelor cu care familiile se confruntă zilnic.

Cei interesați pot contacta Fundația Agapedia România în zilele de miercuri și joi, între orele 08:00 – 14:00, prin tel./fax: + 40-368-409.115, direct la sediul fundației din Brașov sau prin: e-mail la info@agapedia.ro.

Acest program educațional a beneficiat încă de la început de suportul și sprijinul SCHAEFFLER Romania,  CVJM Steinheim, DUVENBECK și ETHICA Distribuţie.