În perioada 15-16 mai 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează la Tulcea, conferința „Zilele Participării Naționale(„National Participation Day”). Evenimentul, primul de acest gen organizat în România, reprezintă o întâlnire la nivel național a participanților activi, părților interesate sau potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Evenimentul „Zilele Participării Naționale” se adresează în mod special organizațiilor și rețelelor societății civile, actorilor locali, inclusiv mediului academic, autorităților publice de la nivel local și regional, precum și instituțiilor naționale și experților care activează în instituțiile SUERD, inclusiv membrii grupurilor de lucru din cadrul Ariilor Prioritare, Coordonatori de Arii Prioritare, Coordonatori Naționali SUERD.

La evenimentul organizat la Tulcea sunt așteptați să participe reprezentanți ai Ariei Prioritare 10 din statele SUERD și oficiali din administrația publică din România, precum și reprezentanți ai societății civile, respectiv ai administrației publice locale din România.

Conferința face parte din calendarul evenimentelor organizate în contextul exercitării de către țara noastră a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, concomitent cu deținerea de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Proiectul de agendă poate fi consultat la această adresă și pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România.

Pentru a participa la conferință, participanții sunt invitați să se acrediteze pe Portalul oficial al Președinției României la Consiliul UE.

Pentru informații privind transportul și sugestii de cazare la Tulcea, vă rugăm să contactați: dominica.focsaneanu@mdrap.ro and suerd@mae.ro.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să se acrediteze la acest link.